Το Σχολείο

Το Όραμά μας

Στο ΤΡΙΑΝΕΜΙ έχουμε μια ώθηση που δεν περιορίζεται στο σχολείο, αλλά σχετίζεται και με το παράδειγμα της ζωής και τη δράσης μας. Θέλουμε ένα σχολείο ελεύθερο και συνεργατικό, ευήκοο και γελαστό, έναν τόπο όπου η παιδαγωγική σέβεται τη διαφορετικότητα, καλλιεργεί την ελεύθερη βούληση και προετοιμάζει την αυτογνωσία. Θέλουμε όμως κι έναν τέτοιο κόσμο: με ανθρώπους ελεύθερους, αυτόφωτους, επινοητικούς και δοτικούς, συμμέτοχους, θεληματικούς και ενεργούς.

Δεν αναζητούμε να δημιουργήσουμε ένα «εναλλακτικό» σχολείο, αλλά αυτό το σχολείο που θα λειτουργήσει ως θερμοκήπιο ιδεών, σχέσεων και παιδαγωγικών πρακτικών με ευρύτερη εφαρμογή στη ζωή μας και στην ελληνική εκπαίδευση.

Βλέπουμε μια ανάγκη που έρχεται από το μέλλον και μας ζητάει τον καλύτερό μας εαυτό για να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα έργο ωραίο, δημιουργικό αλλά και απαιτητικό. Το εγχείρημά μας είναι συλλογικό αλλά σε όλα τα στάδια απαιτεί και ατομική εργασία από τον καθένα και την καθεμία μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε επιλέξει την παιδαγωγική Waldorf ως αφετηρία και πηγή έμπνευσης.

;