Η Παιδαγωγική μας

Η Παιδαγωγική μας

 

Το ΤΡΙΑΝΕΜΙ υποδέχεται τα παιδιά και τα ακολουθεί στην εξέλιξή τους, δίνοντάς τους αυτό που χρειάζονται σε κάθε βαθμίδα. ∆ίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση μέσα από το βίωμα, την τέχνη, τη φύση και τη χειροτεχνία. Μαθήματα όπως γλώσσα, μαθηματικά και ξένες γλώσσες, συντροφεύονται αρμονικά από ζωγραφική, μουσική, κηπουρική, πλέξιμο, ξυλουργική, γλυπτική, ευρυθμία, παραμύθια και ιστορίες. 

Σημαντικό στοιχείο είναι η σχέση που τα παιδιά αποκτούν με τη φύση: σκαρφαλώνουν, δουλεύουν με το χώμα, παίζουν πολύ, χρησιμοποιούν τα χέρια τους.  Η παιδαγωγική ζητά να βοηθήσει το κάθε μοναδικό παιδί, να θρέψει τον «εαυτό» του και βλέποντας τις ιδέες σαν σπόρους που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί, θέλει να καλλιεργήσει τη χαρά για τη μάθηση και να επιτρέψει μια ειλικρινή σχέση με τη ζωή και τον κόσμο. 

Το Τριανέμι εμπνέεται από την παράδοση των σχολείων Waldorf-Steiner και καλείται να φέρει την καρδιά της παιδαγωγικής αυτής σε δυναμική συνομιλία με το Ελληνικά Αναλυτικά προγράμματα, έργο που έχει κινητοποιήσει την ομάδα των παιδαγωγών και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων.

Έχουμε τη βούληση να δουλέψουμε για να ξεδιπλωθεί στην πράξη το νόημα που φέρνει η συγκεκριμένη παιδαγωγική στον 21ο αιώνα, να φωτίσουμε προς μια ερευνητική προσέγγιση της παιδαγωγικής επιστήμης και τέχνης για τα σημερινά παιδιά.

 

 

 

 

 

 ;